Crvena leća izvorno dolazi iz Turske, ali je sastavni dio indijske kuhinje. Sadrži veliku količinu vitamina, vlakana, proteina i minerala kao što su selen, cink, fosfor i željezo. Leća je prirodno bez glutena.
Crvena leća je potpuni protein, zbog čega je vrlo popularna među vegetarijancima i veganima koji njome vole zamijeniti meso.
Nema ljusku pa ne stvara probleme s nadutošću kao druge vrste leće. Također ga nije potrebno prethodno namakati, lako se skuha, a blendanjem možete napraviti glatku kašu.
Crvena leća izvrsna je za zgušnjavanje umaka, a od nje možete napraviti ukusne slane namaze. Začinjava tople i hladne salate ili pečeno povrće. Od nje možete napraviti juhu ili. Pogodna je za pripremu slanih palačinki, možete je koristiti npr. pomiješajte s jajetom ili ribanim sirom i popržite u tavi.
Sastojci: crvena leća.
Način uporabe: crvenu leću isperite u vodi i stavite u lonac. Prelijte leću vodom u omjeru oko 1:2 (jedna šalica leće na dvije šalice vode). Kuhajte u nepoklopljenoj posudi cca. 7 do 12 minuta. Nakon kuhanja crvena leća poprimi blago žutu boju. Posolite i promiješajte.
Pakiranje: 500 g
Zemlja podrijetla: Indija
Recenzije
Još nema recenzija.