Biseri tapioke
Tapioka je škrob koji se dobiva iz korijena kasave ili juke. Manioka je biljka porijeklom iz Južne Amerike i Zapadne Indije, gdje se njezino snažno, vlaknasto korijenje koristi u raznim oblicima – kao brašno za pečenje, za proizvodnju piva i, naravno, pudinga od tapioke. Tapioka je također prikladna za zgušnjavanje juha ili umaka. Također se koristi za pripremu bubble tea.
Jela (desert, kašice, pudinzi, bubble tea) pripremljena od tapioke, idealno u kombinaciji s kokosovim mlijekom, lako su probavljiva. Tapioka se može koristiti i kao zgušnjivač juha i umaka. Sirovina je prirodno bez glutena. Prema Ayurvedi, tapioka ima rashlađujući učinak na višak žuči u tijelu.
Način uporabe
Kada se koristi za zgušnjavanje, potopiti preko noći u mlaku vodu, kada se koristi u napitcima, kuhati dok perle ne omekšaju (cca 25 minuta) i ohladiti.
Priprema pudinga
Za pripremu pudinga 100 g perli prelijte sa 300 ml vode i ostavite preko noći da nabubri. Drugi dan dodati 300 ml mlijeka, zasladiti i uz stalno miješanje kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Recenzije
Još nema recenzija.