Crvena leća oljuštena
Crvena leća izvorno dolazi iz Turske, ali je sastavni dio indijske kuhinje. Sadrži veliku količinu vitamina, vlakana, proteina i minerala kao što su selen, cink, fosfor i željezo. Leća je prirodno bez glutena.
Crvena leća je potpuni protein, zbog čega je vrlo popularna među vegetarijancima i veganima koji njome vole zamijeniti meso.
Nema kožicu pa ne stvara probleme s nadutošću kao druge vrste leće. Također ga nije potrebno prethodno namakati, lako se skuha, a blendanjem možete napraviti glatku kašu.
Crvena leća odlična je za zgušnjavanje umaka, umjesto za pečenje, a od nje možete napraviti ukusne slane namaze. Začinjava tople i hladne salate ili pečeno povrće. Od njega možete napraviti juhu ili ga koristiti kao konzervu. Pogodan je za pripremu slanih palačinki, možete ga koristiti npr. pomiješajte s jajetom ili ribanim sirom i popržite u tavi.
Način uporabe
Crvenu leću isperite u vodi i istresite u lonac. Prelijte leću vodom u omjeru oko 1:2 (jedna šalica leće na dvije šalice vode). Kuhajte u nepoklopljenoj posudi oko 7 do 12 minuta. Nakon kuhanja crvena leća poprimi blago žutu boju. Posolite i promiješajte.
Sastojci
crvena leća
Pakiranje
500 g
Zemlja podrijetla
Indija
Recenzije
Još nema recenzija.