Cimet cijeli
Pravi cimet dolazi iz unutarnje kore stabla zimzelene citomomum zeylanicum, porijeklom iz Šri Lanke i zapadne Indije. Ako koristite cijeli cimet, na primjer, u jelima od riže ili rižinim jelima, izvadite je iz hrane prije posluživanja.
Detoksicira tijelo, podržava probavu i funkciju jetre. Usklađuje sve ustave. Sprječava hipoglikemiju, podržava stvaranje glukoze. Koristi se za aromatiziranje kaša, slatkog i voćnog jela i za pripremu toplih pića (čaj, kuhano vino).
Način uporabe
Za aromatiziranje kaša, slatka i voćna jela. U kombinaciji s voćem i slatkišima pomaže tim namirnicama da se bolje probave. Popularno (zajedno s klinčićima) kao dio kuhanih vina zimi.
Sastojci
cimet (Cinnamomum verum, starije ime Cinnamomum zeylanicum)
Pakiranje
50 g
Ovaj začin dolazi iz organske poljoprivrede i ispunjava stroga pravila za Bio oznaka.
Zemlja podrijetla
Indija
Recenzije
Još nema recenzija.