Bakrena šalica
Bakar inhibira rast bakterija, virusa i gljivica, čisti od toksina. Bakar uklanja klor sadržan u vodi i teške metale. Voda koja je preko noći odstajala u bakrenoj posudi harmonizira tijelo. Piće pića iz bakrenih posuda vrijedi ne samo ujutro, već i tijekom dana.
Bakrene posude ručno se izrađuju u Indiji i stoga možda nisu uvijek savršene. Mogu imati nesavršenosti koje ni na koji način ne utječu na njihovu kvalitetu ili funkcionalnost.
Uporaba
Bakrene posude koriste se za pročišćavanje, obradu i skladištenje vode.
Čišćenje bakrene posude iznutra
Prirodno je da kao rezultat oksidacije bakra nastaje sloj alkalnog bakrenog karbonata koji se naziva patina. Boja meda se mijenja od svijetlocrvenkaste preko tamnosmeđe do karakteristične zelene. Uobičajeno je da se oksidacija najčešće događa na mjestima koja su najizloženija vanjskim uvjetima (voda, zrak itd.). Ova promjena nije nedostatak, već prirodno svojstvo posuda od čistog bakra. Redovito čišćenje posude učinkovita je prevencija.
Stavite malo soka limete, soli i vruće vode u bakrenu posudu, isperite i protresite bakrenu posudu nekoliko minuta, zatim operite običnom vodom. Četkanje nije potrebno.
Čišćenje bakrene posude izvana
Bakar je jedan od mekših metala, stoga nemojte koristiti abrazive (žicu za suđe ili grube spužve) ili kemikalije za čišćenje. Koristite meku krpu da obrišete kapljice vode i prljavštinu s bakra. Na bakru se zbog oksidacije mogu stvoriti male crne točkice koje se čiste trljanjem mekom krpom uz korištenje prirodnih nekemijskih praškastih sredstava za čišćenje (npr. pitambari/tamarin).
Materijal
100 % bakar
Pakiranje
1 bakrena šalica zapremine 500 ml
Zapremina
500 ml
Zemlja podrijetla
Indija
Recenzije
Još nema recenzija.